Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДА 23. ОКТОБАР

Поводом 23. октобра Дана ослобођења Новог Сада, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић положили су венце на Спомен гробљу и на споменик Новосадском партизанском одреду на Ченеју. Поред градоначелника Новог Сада и председника Скупштине Града, венце су положили представници Војске Србије, чланови Градског одбора СУБНОР и делегација Резервних војних старешина.

-Честитам свим грађанима Новог Сада 23. октобар - Дан ослобођења града у Другом светском рату. Тај датум уписан је златним словима у историју нашег града и на њега смо поносни. Нови Сад је као град-херој доживео заиста велика страдања током Другог светког рата и зато се са дубоким уважавањем сећамо свих ослободилаца, а посебно се поклањамо сенима оних који су платили највишом ценом, својим животом, оно што ми данас имамо, а то је слобода. Град Нови Сад поносно чува традицију и негује своју историју, јасно опредељен ка будућности  - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Дан ослобођења Новог Сада у Другом светском рату обележава се сваке године и то поводом 23. октобра 1944. године, када су борци Новосадског партизанског одреда ослободили Нови Сад, а из њега се повукле последње фашистичке окупационе трупе.

Нови Сад, 23. октобар 2016. године