Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН 24. МАРТ - ДАН СЕЋАЊА НА ПОГИНУЛЕ У НАТО БОМБАРДОВАЊУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је комеморативном скупу поводом обележавања 24. марта - Дана сећања на погинуле у НАТО бомбардовању. Том приликом венце су положиле делегације Града Новог Сада, гарнизона Нови Сад, ОРВС Града Новог Сада, СУБНОР Нови Сад, као и породице погинулих припадника ВС.

- Обележавајући петнаест година од НАТО бомбардовања, једног од најтрагичнијих догађаја у историји нашег народа и нашег града, ми се пре свега поклањамо жртвама тог истог бомбардовања. Никада их нећемо заборавити, као ни оне који су бранили државу тих месеци. Не смемо заборавити трагичне догађаје у нашој историји у циљу да се такве ствари никада више не понове, и морамо градити модерно друштво, јаку државу и снажан Нови Сад у интересу наших потомака, и бољег живота наших грађана. Наставићемо да обележавамо и убудуће овај датум, а причаћемо о томе уздигнуте главе јер тиме показујемо достојанство према нашем народу и нашој држави – рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да Нови Сад памти и не заборавља.

На данашњи дан навршава се 15 година од почетка ваздушних напада НАТО-а на Савезну Републику Југославију (СРЈ). Напади су трајали 78 дана и у њима су поред људских жртава тешко оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе...

Нови Сад, 24. март 2014. године