Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН 24. МАРТ ДАН СЕЋАЊА НА ПОГИНУЛЕ У НАТО БОМБАРДОВАЊУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствоваo je комеморативном скупу у касарни Југовићево, а заједно са представницима Војске Србије и организација резервних војних старешина, положиo je венце на Спомен обележје у знак сећања на погинуле у НАТО бомбардовању.

- Током бомбардовања наша држава претрпела је велика разарања, међутим материјалну штету можемо надокнадити, али изгубљене животе не можемо вратити, и због тога сви заједно морамо радити на томе да се овакве трагедије више никад на понове- изјавио је градоначелник Павличић.
 

Командант гарнизона Нови Сад Ђокица Петровић истакао је у свом говору да неправду и страдања током 78 дана бомбардовања 1999. године не смемо заборавити.

- Ново време намеће нове токове. Савремена историја иде сасвим другим правцем, али из ње се не могу истргнути имена оних којих нема и материјални докази свега онога што нам се догодило- рекао је бригадни генерал Ђокица Петровић. 
 

Поводом обележавања 24. марта заменик градоначелника др Саша Игић заједно са командантом Окружног штаба цивилне заштите Даријом Шајин одржао је заједничку седницу Окружног и Градског штаба цивилне заштите.
 

- Нови Сад је претрпео знатна материјална разарања и људске жртве, а оно што не сме да се заборави је професионалност и херојство људи који су се свих дана бомбардовања трудили да се живот у граду одвија на најбољи могући начин. Штабови цивилне заштите ће у складу са својим надлежностима наставити да чине максималне напоре да систем цивилне заштите у нашој средини и даље функционише у складу са добијеним задацима од стране Републике Србије. - истакао је др Саша Игић.
 

У знак обележавања годишњице сећања на настрадале у НАТО бомбардовању, команданти штабова цивилне заштите примили су породице погинулих цивила, чланове Градског и Окружног штаба цивилне заштите и чланове Штаба који је био активан 1999. године, представнике Војске Србије, Полиције, као и представнике органа, организација и служби који су 1999. године директно учествовали у акцијама заштите и спасавања.
 

Нови Сад, 24. март 2010. године