Читај ми

ОБЕЛЕЖАВАЊE МЕСЕЦА АЛЦХАЈМЕРОВЕ БОЛЕСТИ

Поводом обележавања 21. септембра -Светског дана борбе против Алцхајмерове болести, Светска Алцхајмер организација прогласила је септембар 2012. године за месец Алцхајмерове болести са поруком „Деменција-Живети заједно“.

На нивоу Града Новог Сада тим поводом уприличен је богат програм у организацији Удружења грађана „Алцхајмер“. Том удружењу Град Нови Сад, путем Градске управе за социјалну и дечију заштиту, у 2012. години, обезбедио је 1.300.000,00 динара за реализацију Програма „Дневни боравак за особе оболеле од алцхајмерове болести''.

Једнодневни конгрес о Алцхајмеровој болести, централна манифестација обележавања месеца Алцхајмерове болести у Новом Саду, биће одржана  21. септембра у ресторану Рибарац, а намењен је неуролозима, психијатрима, лекарима опште праксе и осталим профилима здравствених радника, у циљу упознавања са свим аспектима Алцхајмерове болести ради што ранијег препознавања симптома, као и укључивања одговарајуће терапије. Том приликом биће додељене захвалнице представницима Града Новог Сада,  Покрајине и заслужним појединцима за допринос раду јединог удружења грађана за Алцхајмерову болест.

Град Нови Сад позива компаније, привредне субјекте и све грађане да у складу са својим могућностима дају допринос раду  Удружења грађана „Алцхајмер“.

Нови Сад, 19. септембар 2012. године