Читај ми

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

 

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом в.д заменика начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Ковиљка Печеница посетила је Ресурсни центар за особе са инвалидитетом  који већ 10 година функционише у оквиру Екуменске хуманитарне организације.

Том приликом уручене су 134 дипломе особама са инвалидитетом које су успешно завршилe различите курсеве рачунара, енглеског језика, ткања, шивења, израде предмета од керамике, гестовног говора, сликања на стаклу, штрикања прстимa, веб дизајна и кувања.

- Изузетна ми је част и задовољство да у име Града Новог Сада поздравим све полазнике курсева  који су их  успешно окончали и честитам им на добијеним дипломама, које ће им омогућити побољшавње економског и друштвеног статуса. Град ће наставити да подржава овакве пројекте  и да активно ради на пољу запошљавања особа са инвалидитетом - рекла је в.д заменика начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Ковиљка Печеница.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се од 1992. године када је Генерална скупштина Уједињених Нација усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се особама са инвалидитетом омогући једнако уживање људских права и равноправно учествовање у друштвеном животу.

Нови Сад, 3. децембар 2012. године