Читај ми

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРЕУЗИМАЊУ ДЕЗИНФЕКЦИОНИХ СРЕДСТАВА

Град Нови Сад обавештава грађане да је обезбеђено дезинфекционо средство натријум хипо-хлорит за потребе одржавања и пуњења дезобаријера. Пунктови за преузимање средства обезбеђени су на више локација и то:

1.       ЈП Спортски и пословни центар „Војводина“, службени улаз 3 (преко пута „Променаде“), почев од сутра, 11. јула у периоду од 7.30 до 16.00 часова; 

2.      У кругу предузећа ЈКП „Стан“ на адреси Улица Ласла Гала бр. 22, главни улаз, почев од 11. јула од 12 часова до 16 часова, и;

3.       У кругу предузећа Јавног градског саобраћајног на адреси Футошки пут бр. 46, главни улаз, почев од 11. јула од 12 часова до 16 часова.

Ради преузимања дезинфекционог средства, неопходно је да грађани понесу одговарајућу амбалажу или канистере до 50 литара. Потребно је да амбалажа буде стерилна и адекватна. Средство натријум хипо-хлорита је разблажено 9:1 и спремно одмах за употребу, а уз њега грађанима ће бити уручено и адекватно упутство о употреби. Преузимање дезинфекционог средства биће могуће и у наредним данима на истим пунктовима, а обезбеђене су довољне количине истог.

Град Нови Сад апелује да преузимање дезинфекционог средства за дезобаријере буде у највећој мери организовано и вршено од стране професионалних управника зграда или председника скупштина станара.

Поред ових активности, Град Нови Сад је у априлу месецу поставио дезобаријере испред више од 4700 улаза у стамбене зграде за колективно становање.

Нови Сад, 10. јул 2020. године