Читај ми

НОВОСАДСКО ПОЗОРИШТЕ ПРОСЛАВИЛО 39. ГОДИШЊИЦУ ПОСТОЈАЊА

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић присуствовала је прослави 39. рођендана Новосадског позоришта „Ujvideki sinhaz“. Поводом годишњице постојања тог позоришта, ансамбл је припремио премијерни програм у режији Золтана Пушкаша, а присутнима се поред директора Ласло Шандора, у име Града обратила и чланица Градског већа за културу.

- У господину Ласлу Шандору пронашла сам одговорног и професионалног сарадника, а волела бих да временом стекнем и искреног пријатеља. Судећи по њему, сигурна сам да су и остали чланови овог ансамбла дубоко посвећени свом послу, што је, као што имамо прилику да видимо – једини пут ка успеху. Нови Сад слободно може да се поноси својим позориштем, а остали храмови богиње Талије од овог позоришта имали би много тога да науче. Желим вам много премијера, још више турнеја и као најбитније желим вам дуговечност. На многаја љета! – рекла је Миланка Бркић.

У рођенданском програму у трајању од сат времена, глумци тог позоришта су уз помоћ студената Академије уметности у Новом Саду, реферишући се на филм "Ла Бал", кроз плес и сонгове пропитивали све лавиринте мушко-женских односа. Уз подсећање на прву премијеру Новосадског позоришта „Ujvideki sinhaz“ која је била 27. јануара 1974. године, а ослањајући се на постојећи музички репертоар, у програму су приказани новитети које је публика са одушевљењем прихватила и наградила овацијама.

Нови Сад, 27. јануар 2013. године