Читај ми

НОВОСАДСКИ ОСНОВЦИ УЗ „ПАЖЉИВКА“ УЧИЛИ ПРАВИЛА ПОНАШАЊА У САОБРАЋАЈУ

У циљу заштите најмлађих учесника у саобраћају Агенција за безбедност саобраћаја организује промотивно – превентивну кампању „Пажљивко“, за децу узраста до 14 година. Акцији у оквиру наведене кампање која је данас одржана у Основној школи „Бранко Радичевић“ присуствовала је чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић.

Поздрављајући присутне она је истакла да je брига о најмлађим учесницима у саобраћају заједнички приоритет.

- Увек ћемо бити партнери на истом задатку са Агенцијом за безбедност саобраћаја, јер нам је циљ достизање визије „Нула страдале деце у саобраћају“. Подржавамо активности које доприносе унапређењу безбедности саобраћаја. У последњих пет година, из буџета Града издвојено је 32 милиона динара за едукацију деце од првог до четвртог разреда основних школа. Такође, преко Градске управе за саобраћај, издвајамо значајна средства за обуку правилног коришћења дечијих ауто-седишта, као и за њихову набавку. Озбиљно радимо на унапређењу инфраструктуре и наставићемо да бринемо јер нам је безбедност грађана, а поготово деце на првом месту- истакла је Дина Вучинић

Директор Агенција за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић објаснио је да традиционална  кампања „Пажљивко“ препознатљива међу  децом  и  да даје  позитивне  резултате.

-Агенција за безбедност саобраћаја је покренула иницијативу да ниједно дете не страда више у саобраћајним незгодама. Наш циљ је да се на интересантан начин деци скрене пажња на то шта је безбедно, а шта није у различитим саобраћајним ситуацијама на путу од куће до школе, као и после школе на улици, у парку, у аутомобилу или аутобусу. Желео бих да истакнем да је ове године у Новом Саду подељено 4.590 књига за све ђаке прваке од чега 40 на мађарском, а 30 на словачком језику - нагласио је Стаматовић.

Том приликом, правила безбедног понашања у саобраћају предочена су првацима представом „Пажљивко“ осмишљеној са циљем да се на забаван начин помогне деци да се осамостале у саобраћају, да буду безбедна на путу од школе до куће, у свакодневним ситуацијама и да од малих ногу стекну добре навике.

Такође, њима су подељени и едукативни приручници ,,Пажљивкова правила  у  саобраћају” које је Агенција за безбедност саобраћаја обезбедила за све ђаке прваке у Републици Србији.

Нови Сад, 11. април 2024. године