Читај ми

НОВОСАДСКА МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ПОКЛОНИЛА УЧЕНИЦИМА СПОРТСКУ ОПРЕМУ

На дан када се обележава сећање на првог српског архипастира и најзначајнијег учитеља, Светог Саву, чланови Савета месне заједнице „Вера Павловић“ посетили су основне школе на територији њихове месне заједнице - ОШ „Соњу Маринковић“ и ОШ „Бранко Радичевић“. 

Пратећи успешну политику коју проводи градска администација  на челу са  градоначелником Милошем Вучевићем, чланови Савета су дали свој допринос како би се додатно побољшао квалитет наставе физичког васпитања као важног темеља спортске и здраствене културе омладине. 

Наиме, полазећи од изреке античког мудраца Диогена, да је образовање младих темељ сваке државе, председник Савета месне заједнице Војислав Јоксовић и његов заменик Стефан Поповић, уручили су том приликом спортску опрему директорима ових школа, као поклоне за ученике.

- Улагање у младе је улагање у нашу будућност. Њихово здравље и развој физичке спреме су свакако императив, посебно у ово време када смо окружени опасностима узрокованим пандемијом, те је неопходно свако скретање пажње и јачање свести младих о важности спортских активности. Захваљујући скромном доприносу њихове Месне заједнице, наши ученици из суседства ће имати квалитетнију спортску опрему за часове физичког, како се то популарно каже, а посебно је лепо што примопредају чинимо на овај најважнији, свечани дан за све школе - рекао је Јоксовић.

Приликом тих посета, договорено је да ове две основне школе и Месна заједница „Вера Павловић“ наставе да се повезују у реализацији друштвено корисних пројеката.

Нови Сад, 27. јануар 2022. године