Читај ми

НОВОСАЂАНИМА ПОДЕЉЕНО 3000 БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА

Поводом божићних празника у организацији Града Новог Сада и Јавног предузећа „Национални парк Фрушка Гора“ на Тргу слободе уприличена је акција поделе бесплатних бадњака. Акцији је присуствовао заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић.

- Веома ми је драго што се Новосађани радо одазивају овој акцији коју већ традиционално организујемо. Такође, желим да да свим суграђанима који сутра славе Божић честитам овај велики хришћански празник. Надам се да ће га провести у миру, са својим породицама, као и да ће нам 2014. година бити боља  - изјавио је Борко Илић .

Према речима помоћника директора ЈП "Национални парк Фрушка гора" Радована Нинковића циљ ове акције је поштовање традиције и обичаја уз истовремено очување екосистема и природних вредности најстаријег националног парка у Србији. Бадњаци су раније припремљени, у оквиру редовног газдовања храстовим шумама. Поделом ових бадњака, спречава се бесправна сеча младих храстових изданака, чиме се наноси велика штета шумама Националног парка. Истовремено, чуварска служба врши интензивну контролу простора како би се спречило свако недозвољено сечење храстових стабала. У Новом Саду је подељено 3000 бадњака, док ће још 6000 бити распоређено у Сремским Карловцима, Беочину, Иригу, Лежимиру, Ердевику, Шиду, Инђији и Руми.

Нови Сад, 6. јануар 2014. године