Читај ми

НОВОМ САДУ ДОДЕЉЕНА ТИТУЛА АМБАСАДОР ТЕМИШВАРА ЗА 2021. ГОДИНУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић борави у Темишвару поводом свечане церемоније на којој се градоначелницима градова-побратима додељује титула „Амбасадори 2021“. С обзиром на то да је 2021. година једна од најважнијих година за Темишвар, година у којој ће Град понети титулу Европске престонице културе, ова приредба је својеврсни вид подршке кроз промоцију догађаја који ће уследити у тој години у оквиру програма Европске престонице културе.

- Хвала вам на позиву и на престижном признању за Нови Сад. Трудићемо се да на најбољи начин оправдамо ову титулу и да будемо најбољи амбасадор нашем побратимском, али пре свега пријатељском граду Темишвару. Ми поред тога што имамо заједничку титулу Европска престоница културе 2021, имамо много тога заједничкног и кроз историјко наслеђе,  економску сарадњу, али и конкретне пројекте у оквиру ЕПК 2021.  Наши градови, сваки на свој начин, али и кроз те заједничке споне, представљају јединствене европске културне центре, а истовремено је и Европа добила културни регион који повезује два града и народа. Историјско пријатељство и повезаност наша два града потврђују се из дана у дан и ми ћемо се трудити да их преносимо на нове генерације – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У Темишвару су припреме за догађаје који ће се организовати за две године у јеку, а у циљу повећања видљивости Града Темишвара у иностранству, организована је церемонија ове врсте за  градове побратиме, где су се титуле „Амбасадори 2021“ додељивале градоначелницима градова побратима. Тиме је и Град Нови Сад постао промотер темишварског културног програма за 2021. годину, а градоначелнику је титулу уручио градоначелник Темишвара Николае Робу.

Нови Сад, 28. септембар 2019. године