Читај ми

НОВОИЗГРАЂЕНИ СЕМАФОР У ВЕТЕРНИКУ У РЕДОВНОМ РАДУ

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да ће у понедељак, 31. августа 2020. године, од 10 часова, новопостављени семафор на раскрсници Новосадског пута и Улице Соње Маринковић у Ветернику бити пуштен у режим редовног рада, након што је био на жутом трептачу.

Семафоризацијом ове раскрснице омогућено је много безбедније и ефикасније одвијање саобраћаја, с обзиром на то да постављени тастери и посебно обележена петља утичу на лакше кретање возила, a нарочито на безбеднији прелазак пешака и бициклиста преко врло фреквентне саобраћајнице.

Важно је напоменути да ће семафор на предметном локалитету од понедељка радити у детекторском режиму рада, што значи да ће пешаци само притиском на тастер омогућити појаву зеленог светла и обезбедити сигуран прелазак преко коловоза. Возачи који долазе из правца Улице Соње Маринковић, заустављањем на посебно обележеној црвеној линији најављују свој захтев, чиме уређај на стубу семафора детектује возило и покреће процес промене светлосне сигнализације за безбедан пролаз возила.
                                   
Овом приликом апелујемо на све возаче да додатно обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију, с обзиром на то да предметна раскрсница до сада није била семафоризована.

Нови Сад, 28. август 2020. године