Читај ми

НОВО РУХО ЗА ДВА НОВОСАДСКА ПАРКА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је завршне радове на пресвлачењу пешачких стаза новим асфалтним слојем у Дунавском парку које изводи ЈКП “Пут”. Не рачунајући повремене поправке оштећења на асфалту, обимнији радови на стазама нису изведени више од десет година, а након ових послова у Дунавском парку би још требало да се ради на решавању проблема наводнавања и одводњавања, постављању новог парковског мобилијара и новом озељењавању површина.

- Током данашњег и сутрашњег дана асфалтирање у Дунавском парку ће бити завршено. Поред овога почели су радови и у Футошком парку, и пошто су обимнији изводиће се у наредних петнаестак дана. Вредност радова у овом парку је око 7 милиона динара, а радиће се замена и поправкa гранитних плоча – нагласио је градоначелник Павличић.

Новим асфалтним слојем у Дунавском парку пресвучено је око 4800м² површине, а у оквиру радова у Футошком парку, први пут ће се стазе радити по специјално израђеном пројекту, са подлогом која никада раније није постављана, што ће свакако бити трајније и знатно квалитетније решење.

Нови Сад, 27. април 2012. године