Читај ми

НОВИ САД- ЦЕНТАР ОКУПЉАЊА МЛАДИХ ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за комунале послове Владимир Стојковић угостили су организаторе трећег Регионалног сајма омладинског туризма „Youth Fair", који ће бити одржан 8. и 9. јула у центру Новог Сада. Пријему су присуствовали директор EXIT фестивала Душан Ковачевић и директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић.

- Као увертира пред почетак EXIT-a, једног од највећих музичких фестивала на свету, "Youth Fair" ће на практичан начин указати на потенцијал умрежавања више догађаја, јер ће посетиоци сајма поред Новосађана, бити грађани целог света. Част ми је да најавим да ће Нови Сад аплицирати за титулу омладинске престонице на европском нивоу, и да ћемо имати прилику да представимо Нови Сад у његовом правом позитивном светлу. Ово је изузетна прилика за повезивање омладине у овом делу Европе, а очекујем да ће ТОНС на квалитетан начин промовисати туристичке потенцијале Града – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Сајам омладинског туризма „Youth Fair" ће и ове године представити најатрактивније омладинске дестинације Балкана, туристичке организације и туристичке агенције које се баве промоцијом омладинског туризма као и невладине организације које се баве регионалним повезивањем младих на подручју Западног Балкана.

Према речима Душана Ковачевића циљ сајма је да се кроз заједничку регионалну иницијативу Балкан позиционира као једна од најатрактивнијих дестинација за младе на свету. Омладински туризам, који на глобалном нивоу приходује више од 100 милијарди евра годишње, представља велики потенцијал за све државе региона Западног Балкана, а оваквом међусобном промоцијом и удруживањем може се постићи максималан учинак за сваку државу понаособ.

„Youth Fair“ већ трећу годину заредом организују EXIT Фондација, Туристичка организација Града Новог Сада уз подршку Департмана за географију, туризам и хотелијерство из Новог Сада.

Нови Сад, 8. јул 2014. године