Читај ми

НОВИ САД СПРЕМНО ДОЧЕКАО СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ

Након првих падавина у Новом Саду, правовремено су ангажоване екипе радника са механизацијом за уклањање снежних наноса. Стање у граду је под контролом и град је проходан, а све захваљујући ангажованости максималног капацитета људства које уклања снег, као и механизације из јавно-комуналних предузећа.

Предузећа су деловала и превентивно, те је стога у потпуности спремно дочекан снег, а Зимска служба адекватно функционише, како на сремској срани града тако и на свим главним саобраћајницама. Прво су третиране саобраћајнице првог приоритета, а потом и другог, а од јутрос је на улицама преко 20 екипа које возилима са посипачима посипају со.

На основу временске прогнозе, штаб Зимске службе ЈКП „Пут“ је у консултацијама са надзорним органом из ЈП “ЗИГ“ јуче увео 2. степен мобилности. С обзиром на то да је температура ваздуха била -5 степена и да је снег почео да провејава јуче око 20 часова, Зимска служба ЈКП „Пут“ је са 21 возилом око 21 час кренула да инервенише на 1. приоритету по маршутама из плана Зимске службе 2015/2016.

Мостови су третирани током целе ноћи течним раствором, а саобраћајнице су третиране путном сољу. Током ноћи је било ангажовано укупно 32 радника, 21 возило и 3 грађевинске машине ЈКП „Пут“, потрошено је 347,4 тона соли, 3000 литара магезијум-хлорида и 3000 литара натријум-хлорида. У јутарњим часовима екипе ЈКП „Пут“ су наставиле са интервенцијама на 1.  приоритету по маршутама, а по завршетку 1. приоритета почеће да се чисте саобраћајниће 2. приоритета.

ЈКП „Градско зеленило“ је током ноћи интервенисало са 7 радних јединица, 11 камиона , 3 грађевинске машине, што укупно износи 90 радника. Чишћене су површине на аутобуским стајалиштима и кеју, а том приликом је утрошено 8 тона путне соли. ЈКП „Чистоћа“ је током ноћи интервенисала по програму Зимске службе  са 4 трактора, 4 камиона и том приликом потрошила 22 тоне путне соли. Такође око 5 часова,ово предузеће је са 117 радника очистило површине на пешачким прелазима и том приликом утрошено 18 тона путне соли. ЈКП “Паркинг сервис“ ће након престанка падавина, данас после 16х  часова почети са чишћењем паркинга, дпк ЈГСП "Нови Сад" није имало застоја на бус линијама, и за сада није било примедби на рад Зимске службе.

С обзиром на то да се падавине очекују и наредних дана, апелује се на све суграђане да редовним чишћењем простора испред својих стамбених зграда и пословних објеката допринесу безбедности, јер је то не само законска обавеза већ и израз грађанске солидарности.

Нови Сад, 3. јануар 2016. године