Читај ми

НОВИ САД СПРЕМАН ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У РУКОМЕТУ ЗА ЖЕНЕ

Дан уочи Европског првенства у рукомету за жене, које ће бити одржано у Србији од 4. до 16. децембра 2012. године, на конференцији за новинаре о тој манифестацији говорили су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор ЈП Спорстки и пословни центар Војводина Борислав Рајков, директор такмичења у Новом Саду Зоран Станојевић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар.
Градоначелник Милош Вучевић пожелео је добродошлицу свима који ће поводом првенства посетити наш град, члановима репрезентација, представницима Европске рукометне федерације и представницима медија.

- Позивам  суграђане да будемо добри домаћини као што умемо и да допринесемо да се гости осећају безбедно, да уживају у лепотама нашег града, како би о Новом Саду и Србији по повратку у своје земље причали све најбоље. Убеђен сам да ће Нови Сад бити на висини задатка, и да ћемо сви имати прилику да видимо добар рукомет – истакао је градоначелник и захвалио се Рукометном савезу Србије на пруженој подршци и сарадњи приликом припрема за ово важно такмичење.

Директор ЈП Спорстки и пословни центар Војводина Борислав Рајков рекао је да се први пут догађа да  једна земља добије два домаћинства у једној години, односно организацију Европског првенства у рукомету за мушкарце, а сада и за жене, оценивши да је то велики успех.

Директор такмичења у Новом Саду Зоран Станојевић подсетио је да је око 300 хиљада људи прошло кроз нашу земљу за време Европског првенства у рукомету за мушкарце, а да је у реализацију манифестације било укључено 2000 волонтера и такмичење је било организовано на врхунском нивоу, због чега нам је, како је нагласио, поново указано поверење да будемо домаћини и овог европског првенства.

Нови Сад, 3. децембар 2012. године