Читај ми

НОВИ САД СЕ СПРЕМА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У РУКОМЕТУ ЗА ЖЕНЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је седници Локалног организационог одбора  Европског првенства у рукомету за жене. Наиме на предстојећем првенству, које се у Србији одржава од 4. до 16. децембра 2012. године, Нови Сад биће домаћин утакмицама Ц групе у којој су репрезентације Хрватске, Немачке, Мађарске и Шпаније.

- Нови Сад је увек био добар домаћин значајним спортским манифестацијама, и морамо предузети све што је у нашој моћи да тако буде и овога пута. Значај спорта одавно превазилази бенефите за здрав режим живота и неговање позитивних људских вредности, и шири се на области привреде и туризма.  Због тога значајна међународна такмичења морамо искористити да наш град представимо у најбољем могућем светлу. Уверен сам да ћемо сви заједно имати прилику да уживамо у врхунском рукомету, али и да ће наши гости из Новог Сада понети најбоље успомене- истакао је градоначелник Милош Вучевић. 

На седници Одбора договорено је да ће Град Нови Сад  преко својих јаних и јавно комуналних предузећа предузети све мере како би СПЕНС  задовољио прописане стандарде и био у потпуности спреман за важно такмичење које предстоји. Такође договорено је да ће  Туристичка организација Новог Сада дати максималан допринос промоцији овог првенства и предузети радње како би Нови Сад на адекватан начин дочекао бројне туристе из европских земаља. 
Седници Одбора такође су присуствовали председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић, генерални секретар РСС Божидар Ђурковић и комесар за безбедност РСС Зоран Мисић.

Нови Сад, 12. октобар 2012. године