Читај ми

НОВИ САД ПРЕДСТАВЉЕН ТУРСКИМ ТУРОПЕРАТОРИМА

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовao je пословном сусрету туроператора и представника туристичке привреде из Турске и локалне туристичке привреде. Сусрет су организовали Туристичка организација Новог Сада, Туристичка организација Србије и представништво Turkish Airlines компаније у Србији.

- Ово је веома важан догађај у промоцији Новог Сада као туристичке дестинације. Данашњем скупу присуствује 42 велика туроператора из 15 градова Турске и познавајући турско тржиште за нас је то веома битно. Данашњи скуп је прилика да наше туристичке агенције са својим колегама из Турске договоре неке нове послове. Драго ми је што о Новом Саду више не причамо као о туристичком потенцијалу, него као о заиста значајној туристичкој дестинацији. Туризам је као привредна грана веома битна у буџету Града Новог Сада, а овај форум је прилика да се то још више унапреди. Честитам организаторима овог догађаја који је можда и најважнији у овој години када је реч о промоцији Новог Сада као туристичке дестинације, и Град Нови Сад наравно наставља да ради у истом правцу и у наредном периоду – рекао је Милорад Радојевић.

Поред Милорада Радојевића присутнима су се обратили и саветница министра трговине, туризма и телекомуникација Весна Антић, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, директор Туристичке организације Новог Сада Бранислав Кнежевић и генерални менаџер представништва Turkish Airlines компаније у Србији Мехмет Алагоз.

Сви говорници су се сложили да је ово изузетна прилика да се Србија али и Нови Сад представе као интересантна дестинација гостима из Турске. Како је речено на пословном сусрету, у току првих осам месеци ове године турски туристи су били четврти по броју остварених ноћења иностраних туриста у Србији, а у последњих шест година сваке године бележе двоцифрени процентуални раст долазака и ноћења. Изражена је и нада да ће овај сусрет допринети да унаредном периоду тај тренд буде још успешнији.

Протеклих дана чланови турских туроператора били су у посети Сремским Карловцима, Новом Саду и Фрушкој Гори, а како је речено, исказали су заинтересованост и за бањски туризам и планинске центре с обзиром на њихову обогаћену туристичку понуду. 

Пословни сусрет „NOVI SAD WORKSHOP 2019 - Welcome Turkey“ је у хотелу „Шератон“ окупио 42 туроператора, представника туристичке привреде Турске и 35 туристичких агенција из Србије. Циљ догађаја је представљање понуде Новог Сада и целе Србије учесницима из Турске и успостављање будуће сарадње.

Нови Сад, 10. октобар 2019. године