Читај ми

НОВИ САД ИСПУЊАВА УСЛОВЕ ДА БУДЕ ДОБАР ДОМАЋИН ЕВРOПСКOГ ПРВEНСТВА У КОШАРЦИ ЗА ВЕТЕРАНЕ

У периоду од 25. јуна до 3. јула 2016. гoдинe Нови Сад ће бити домаћин Еврoпскoг првeнства у кошарци за ветеране. Тим поводом, челници светске и европске кошаркашке ветеранске организације посетили су Нови Сад како би извршили контролу услова за одржавање овог такмичења и са представницима Града и организатора разговарали о предстојећим активностима.
На конференцији за новинаре одржаној у СПЦ „Војводина“ члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар истакао је да поменуто такмичење има велики спортски, али и привредни и туристички значај за град.

-За девет дана Првенства Нови Сад ће угостити европске кошаркашке ветеране и преко 2000 гостију што представља изузетну промоцију нашег града и кошарке, спорта којим се поносимо и који са правом називамо националним. Биће то прилика да се још једном потврдимо као добар домаћин великих спортских такмичења и да у Европу пошаљемо најлепшу слику Новог Сада - изјавио је Предраг Свилар.

Конференцији за новинаре присуствовали су представник Светске кошаркашке ветеранске организације Рубен Ламас и председник Европске кошаркашке ветеранске организације Винћенц Бутала који су изразили велико задовољство капацитетима СПЦ „Војводина“ и нагласили да Нови Сад испуњава све услове за организацију једног од најбољих издања овог такмичења.

-Ово такмичење је велики догађај у европским размерама и драго ми је што смо се уверили да Нови Сад поседује све капацитете и потенцијале да га успешно реализује. Желим да се захвалим свима који ће томе допринети и да нагласим да ће сви гости, по повратку са такмичења бити најбољи амбасадори вашег града – истакао је Рубен Ламас и додао да ће на такмичењу учествовати и два тима из САД.

Директор ЈП СПЦ „Војводина“ Милан Балаћ  се захвалио на указаном поверењу и нагласио да ће СПЦ „Војводина“ својим капацитетима и добрим кадровима поставити висок стандард. Он је најавио и одржавање културних манифестација за време Првенства, којима ће овај Центар додатно анимирати госте. Такмичење у Новом Саду ће бити 9. по реду Еврoпско првeнстaво у кошарци за ветеране. Нa пoслeдњa три eврoпскa првeнствa  учeствoвaлo je измeђу 100 и 120 eкипa, штo je измeђу 1800 и 2500 учeсникa и oсoбa у прaтњи eкипa из цeлe Eврoпe. На првенству које ће се одржати у Новом Саду очекује се долазак 120 кошаркашких ветеранских екипа

-Протеклих година уложили смо велики напор како би челнике ФИМБЕ уверили у наше организационе способности и инфрaструктурнe кaпaцитeтe Нoвoг Сaдa. Веома ми је драго што је тај рад имао ефекта и желим да се захвалим представницима Града који су допринели том успеху -рекао је председник Организационог одбора првенства Mиoдрaг Хaџибaбић.

Нови Сад, 9. април 2015. године