Читај ми

НОВИ САД ИНТЕНЗИВИРАО МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ ЗА ТРИ МЕСЕЦА НОВИ САД ПОСЕТИЛИ АМБАСАДОРИ 9 ЗЕМАЉА

Од како је 14. септембра 2012. године управљање другим по величини градом у Србији преузео Милош Вучевић Нови Сад посетили су бројни амбасадори и највиши државни функционери Републике Србије. Градоначелник Вучевић остварио је добре односе са амбасадорима Холандије, Сједињених Америчких држава, Аустрије, Немачке, Мађарске, Грчке, Кине, Белорусије, Велике Британије, као и са конзулом Руске Федерације, а Нови Сад недавно је посетила и висока делегација Руске Федерације.

- Добри међунардни односи и комуникација са градовима из других земаља представљају  темељ за успостављање привредно економске сарадње, односно за долазак страних и домаћих инвеститора у Нови Сад. То је наш најважнији и најзахтевнији задатак, а поред мера које предузимамо како бисмо олакшали потенцијалним улагачима да започну своје пројекте, јако је важно да пружимо логистичку подршку и иницирамо привредну размену на највишем државном и дипломатском нивоу – оценио је градоначелник Милош Вучевић.

Да је Нови Сад спреман да максимално допринесе побољшању прилика на локалном нивоу, што посредно утиче и на стање у Србији генерално, доказује и интензивна комуникација са републичким органима, а у циљу унапређивања стања у виталним областима. Тим поводом градоначелник Милош Вучевић састао се са првим потредседником Владе Републике Србије Александром Вучићем, а у званичним посетама боравили су и министри културе и енергетике.  

Нови Сад, 14. децембар 2012. године