Читај ми

НОВИ САД ЈЕ ДОМАЋИН СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У КАРАТЕУ 2013. ГОДИНЕ

На састанку Шотокан федерације одржаном у Милану, у оквиру Светског првенства у каратеу, одлучено је да Нови Сад, у октобру 2013. године, буде домаћин овог престижног такмичења.

- Ово је велика част, али и велика одговорност за наш град. Драго ми је да су челни људи у Председништву Шотокан карате федерације препознали Нови Сад, као град који има потенцијал за одржавање овог значајног спортског такмичења. Велики је успех што је Шотокан карате савез Србије, као савез који није дуго члан светске Шотокан федерације успео да добије организацију Светског првенства, а ја сам  сигуран да ће Нови Сад, као град са дугом традицијом организовања великих спортских манифестација, и овај пут оправдати очекивања Светске карате федерације. - изјавио је Предраг Свилар и додао да ће Град снажно подржати организацију овог првенства, захваљујући коjeм ће Нови Сад у октобру следеће године бити светска престоница каратеа.

Кандидатуру за Светско првенство у каратеу 2013. године поднео је Шотокан карате савез Србије заједно са чланом Градског већа за спорт и омладину Предрагом Свиларом.

Нови Сад, 13. октобар 2012. године