Читај ми

НОВИ САД ДОМАЋИН 66. СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ ЗА НАЦИЈЕ

66. Светско првенство у спортском риболову, у дисциплини пловак за нације које се одржава  у периоду од 2. до 8. септембра, у Новом Саду најављено је данас у Градској кући. Присутнима се обратио помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић и том приликом изразио уверење да ће Нови Сад и ове године бити добар домаћин и место где ће се сви гости пријатно осећати.

-Велико ми је задовољство што имам прилику да најавим такмичење које ће у нашем граду окупити 320 такмичара од којих многи долазе из земаља које представљају велесилу у спортском риболову. Нови Сад је по трећи пут је домаћин овом престижном међународном такмичењу, које поред спортског има и велики привредни значај, будући да се у току трајања манифестације у нашем граду остварује преко седам хиљада ноћења– рекао је Александар Петровић.

Свечано отварање 66. Светског првенства у спортском риболову биће одржано, у четвртак 6. септембра у 18.00 часова, у дворишту Дома војске. У такмичењу које организује Савез спортских риболоваца Србије ће учествовати 32 репрезентације из Румуније, Француске, Енглеске, Шведске, Холандије, Белорусије, Мађарске, Републике Северне Македоније, Португала, Словеније, Шпаније, Швајцарске, Хрватске, Сан Марина, Данске, Украјине, Белгије, Бугарске, Русије, Летоније, Италије, Црне Горе, Каналских острва, Немачке, Луксембурга, Финске, Аустрије, Словачке, Чешке Републике, Пољске и Србије. Према речима генералног секретара Савеза спортских риболоваца Србије Јасмине Стојановић у Нови Сад долази 320 такмичара, 95 чланова стручних тимова и преко 150 пратиоца, а присуство је најавило око 20 телевизијских екипа и новинара еминентних риболовачких часописа из целог света.

- У великој конкуренцији, Светска риболовна федерација ФИПСед је нашем Савезу и Граду Новом Саду и ове године указала поверење да организујемо ово такмичење. Желим да се захвалим Граду, градоначелнику и свима који су допринели успешној организацији и да најавим да ћемо следеће године бити домаћини Светског првенства у спортском риболову, у дисциплини пловак за клубове – истакла је Јасмина Стојановић.

Конференцији је присуствовао и члан УО, директор репрезентација Савеза спортских риболоваца Србије и представник Клуба „Риболовац“ који је партнер у организацији првенства Душко Ковачевић. Он се захвалио Граду, Покрајини и ЈП „Воде Војводине“ које је уредило два нова дела стазе на горњем делу канала код „Неопланте“.

-Екипа се састоји од 6 такмичара, селектора, тренера и тим менаџера. Званични тренинзи почињу у понедељак, 2. и трају до петка, 7. септембра. Такмичарски дани су субота, 7. и недеља, 8. септембар. Након завршеног такмичења, приступа се мерењу уловљене рибе, и након мерења риба се враћа натраг у воду – објаснио је Душко Ковачевић.

Нови Сад, 30. август 2019. године