Читај ми

НОВИ ОБЈЕКАТ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ „САЈЛОВО“ ОБОГАЋЕН БРОЈНИМ САДРЖАЈИМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је нови објекат Месне заједнице „Сајлово“ у Улици Горње Сајлово бр. 32, у оквиру којег ће поред просторија намењених Месној заједници, функционисати и амбуланта Дома здравља „Нови Сад“, Поштa, а свој простор ће имати и Удружење пензионера града Новог Сада, као и Градска библиотека.

- Веома сам задовољан овом успешно реализованом инвестицијом Града вредној више од 70 милиона динара, којом је МЗ „Сајлово“ добила своје просторије са вишеструком наменом. У оквиру тог објекта ће се налазити не само канцеларије везане за рад Месне заједнице, већ и амбуланта, библиотека, као и пошта. Све ће бити обухваћено на једном месту и то ће бити ново место за окупљање житеља Сајлова. Посебно је задовољство било дружити се данас са нашим пензионерима на Сајлову, којима сам са својим сарадницима пре пар година обећао  да ће добити свој простор. Захваљујући заједничкој инвестицији Управе за имовину и Управе за грађевинско земљиште и инвестиције, нашли смо простор за ту намену и Нови Сад сада има 23. по реду Клуб пензионера.  Много сам поносан и на то што крећемо и у Лединцима да градимо нови Дом пензионера, тако да ће у сваком делу града пензионери имати своје место за дружење и квалитетно провођење времена. Скоро цело насеље Сајлово је покривено водоводном и канализационом мрежом, јавном расветом, асфалтиране су улице, а остале су још две-три улице да се заврше. Лепа вест је да изградњу вртића завршавамо на лето, као и то што је Епархија Бачка донела одлуку да гради Храм између објекта Месне заједнице и вртића - рекао је градоначелник Вучевић.

Градоначелник Вучевић је напоменуо и да су у току преговори у вези са експропријацијом земљишта у циљу изградње основне школе на Сајлову.

- Надам се да ћемо у току ове године успети да окончамо преговоре и да откупимо предметну парцелу, па да започнемо процес пројектовања школе. Тиме би Сајлово имало све и на добром путу је да буде једно модерно опремљено место, са свим садржајима неопходним за квалитетан живоа грађана – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Нови Сад, 17. март 2022. године