Читај ми

НОВА ЗГРАДА РТВ ВОЈВОДИНА СИМБОЛ ПОБЕДЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић заједно са грaдоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем обишао је радове на изградњи нове зграде РТВ Војводина, у присуству градских и покрајнских функционера. Том приликом наглашено је да би тај објекат требало да буде завршен 6 месеци пре рока.

-Пре годину и по дана започели смо радове на изградњи нове зграде РТВ Војводина, и посебно сам срећан што оваквом брзином напредују. Уверавају ме да ће сигнал бити пуштен 25. новембра, на велики празник, на дан уласка српске војске у Нови Сад. Међутим, највaжније је да програм, који се буде овде емитовао, задовољи све људе који живе у Војводини, и Србе и Мађаре, Хрвате, Словаке, Румуне и све остале. Ова огромна инвестиција, вредна 50 милиона евра, је и симбол наше победе, када узмемо у обзир све што смо прошли кроз НАТО агресију 1999. године, али и разарање наших привредних потенцијала од 2000. године. Свим запосленима желим много успеха, и верујем да ћемо се овде наћи за 6,7 месеци када буде завршен овај савремени објекат који ће бити опремљен по највишим техничким стандардима. За нас је важно што показујемо да одговорношћу и озбиљношћу успевамо да створимо услове за бољи живот људи. Имамо још много тога да урадимо, да поправимо старо и изградимо ново, па да с поносом све то покажемо генерацијама које долазе. Србија када хоће, може да се подигне као феникс из пепела, и то зависи од труда сваког од нас, а ја сам уверен у снагу наших људи – нагласио је председник Александар Вучић.

Председник Вучић оценио је да се Нови Сад убрзано развија, и да о томе сведоче бројне важне инвестиције, почевши од Кинеске четврти па до изградње булевара према Клиси. Захваљујући изузетно значајном пројекту ''Нови Сад-Европска престоница културе 2021. године'', према речима председника, Република ће уложити још новца у град који је, како је истакао, после много година добио прве фабрике, развојни центар светске ИТ компаније, и у којем се после 20 година гради нова зграда РТВ, и то на месту где је претходни објекат срушен за време бомбардовања.

Како је раније најављивано, нова зграда ће имати пет телевизијских и шест радијских мултифункционалних студија, а располагаће са 17.530 квадратних метара, са свим неопходним техничким и технолошким пратећим просторима. Из нове зграде емитоваће се програм на српском и на још 15 језика националних мањина.

Нови Сад, 23. март 2019. године