Читај ми

НОВА ИГРАЛИШТА ЗА НАЈМЛАЂЕ НОВОСАЂАНЕ

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције спроводи поступак јавне набавке за набавку и уградњу опреме и подлоге за дечија игралишта на отвореном на територији Града Новог Сада (мала дечија игралишта са апликацијама), a oтварање понуда заказано је за 9. новембра 2023. године.

Овом јавном набавком предвиђено је постављање нових дечијих игралишта на три локалитета на територији Града Новог Сада – МЗ „Сајлово“ (уз постојеће садржаје у ул. Драгомира Бојанића Гидре), МЗ „Адице“ (уз постојећи баскет терен у ул. Младена Стојановића), МЗ „Петроварадин“ (уз ул. Бранислава Букурова и Мишелук).

Игралишта су новије генерације и садржаће девет реквизита - мултифункционални комплекс са два тобогана и љуљашком гнездо, два торња са тобоганом (један за млађу и један за старију децу), две њихалице на опрузи, метална љуљашка са две седалице, крива метална клацкалица, дрвена клацкалица и пењалица у облику пирамиде

Спроводећи пажљиво планиране активности на изградњи и одржавању дечијих игралишта, Град Нови Сад сваке године умногоме доприноси здравом и забавном одрастању наших најмлађих суграђана, посебно стављајући акценат на безбедност приликом коришћења реквизита, који се увек прилагођавају њиховим интересовањима и психофизичким способностима. Реквизити за дечију игру изабрани су и биће постављени у складу са европским стандардима и важећим Правилником о безбедности дечијих игралишта.

Сва дечија игралишта биће ограђена и опремљена одговарајућим урбаним мобилијаром (инфо табла, клупе, корпе).

Употребом квалитетних и дуготрајних материјала проверених на токсичност и неповољне временске услове, најмлађим становницима Града Новог Сада биће подарени функционални и безбедни простори за игру.

Нови Сад, 27. октобар 2023. године