Читај ми

ВЕЛИКО ПРОЛЕЋНО СПРЕМАЊЕ НОВОГ САДА

Субота, 8. мај 2010. године
10,00 часова,ОШ "Јован Поповић" Раваничка улица бр. 2
11,00 часова, СШ "Милева Марић Ајнштајн" Гагаринова улица бр. 1
17,00 часова, Дунавски парк, Велика салетла

Трећа недеља свеобухватне акције „Велико пролећно спремање Новог Сада“ која ће под покровитељством градоначелника Игора Павличића трајати 45 дана, посвећена је буђењу свести о важности раздвајања отпада, али и подизању одговорности за изглед средине у којој живимо. Управо зато, у акцији „Велико пролећно спремање Новог Сада“ велика пажња посвећује се едукацији у школама.

Ове суботе члан Градског већа за образовање Милан Ђукић и начелница Градске управе за комуналне послове Лидија Томаш поздравиће школарце који су се одазвали акцији „Велико пролећно спремање Новог Сада“ и том приликом учествовати у акцијама сепарације отпада у школама, као и скидања графита са зидова школа.

Како би се најмлађим суграђанима приближила важност заштите животне средине и раздвајања отпада у домаћинствима и у школским објектима, на дан акције у новосадским основним школама биће одржана предавања, а затим и радионице на тему заштите животне средине, правилног поступања са отпадом и засебног одлагања ПЕТ амбалаже. Школе ће тим поводом од ЈКП „Чистоћа“ добити два пластична контејнера - један намењен за уклањање пластике, а други за уклањање папира, у које ће ђаци након едукативног часа разврставати отпад, док ће ЈКП „Градско зеленило“ уредити травнате површине како би се ученицима улепшао простор за слободне активности.

Истог дана у 11 часова биће реализовано уклањање графита са школских фасада и чишћење школског дворишта у Средњој техничкој школи "Милева Марић Ајнштајн", a у сарадњи са ЈКП "Чистоћа" и ЈКП „Стан“ која обезбеђују средства за чишћење.

Од овог викенда почиње и својеврсно културно спремање Новог Сада, па се у активности укључују и установе културе које ће представити вредне пројекте и уметнике, али укључити и грађане Новог Сада. Тако ће ове суботе Позориште младих у Дунавском парку извести представу „Весели музичари“, а присутне на том догађају поздравиће помоћник градоначелника Владимр Копицл.

Нови Сад, 7. мај 2010. године