Читај ми

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

Четвртак, 17. децембар 2009.године
12:00 часова
Скупштина Града Новог Сада, Жарка Зрењанина 2, (Велика сала)

Члан градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић присуствоваће прмоцији књига „Дрога и медицина“ и „Дрога и друштво“, у којима је целокупна проблематика борбе против болести зависности објашњена кроз садржаје најсавременије теорије, а написали су је стручњаци Института за психијатрију Клиничког центра Војводине.

О књигама :

„Дрога и медицина“ је штиво посвећено професионалцима медицинске струке - специјалистима психијатрије, лекарима на специјализацији, лекарима опште праксе, медицинским сестрама - техничарима који раде са зависницима, и стручним сарадницима, посебно психолозима. Књига представља обрађено и допуњено издање ранијих публикација „Болести зависности“ и „Дрога - од забаве до болести“.

„Дрога и друштво“ је прва публикација на нашим просторима у којој су аутори покушали да обухвате проблеме у немедицинским секторима укљученим у борбу против болести зависности. Прво поглавље су писали црквени веродостојници Православне цркве, а у даљем тексту своја виђења и предлоге за решавање постојећих проблема дали су стручњаци полиције, правосуђа, затворских установа, центра за социјални рад, новинари и невладине организације, и такав интерсекторски приступ представља окосницу Националне стратегије за борбу против болести зависности.

Нови Сад, 16. децембар 2009.