Читај ми

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

Петак, 2. октобар 2009. године
12.00 часова
Градска кућа, Сала за састанке
Трг слободе 1

Члан Градског већа за социјалну и дечју заштиту проф. др Сања Стојановић и председник Одбора за обележавање Дечје недеље Вера Гркавац представиће програм обележавања ' Дечје недеље" на нивоу града Новог Сада.
На конференцији за новинаре биће присутни и Исмет Атић из Центра за културну анимацију као представник организатора Свечаног отварања "Дечје недеље" и Далиборка Батрнек Антонић испред Екуменске хуманитарне организације са представником Аустријског фонда H. Stepic CEE Charity.
У складу са Законом о друштвеној бризи о деци, сваке године, у првој недељи октобра, ради подстицања и организовања разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених деци и предузимања мера за унапређење друштвене бриге о деци, обележава се "Дечја недеља".
Активности које се организују у време трајања "Дечје недеље" утврђују се програмом које сваке године доноси надлежни министар, а реализација тог програма одвија се на нивоу Републике, градова, односно општина, које образују одбор за обележавање "Дечје недеље".
Градско веће Града Новог Сада је образовало, као своје радно тело, Одбор за обележавање "Дечје недеље", који је утврдио Програм обележавања "Дечје недеље" на нивоу Града Новог Сада, од 5. до 11. октобра 2009. године, под мотом:

"Биће правде на свету
и знања и лепоте
деца ће спасити планету
од мржње и простоте".