Читај ми

ПИЈАЦА „МОЈ САЛАШ“ НА СПЕНСУ

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић и члан Градског већа за привреду Марко Наранчић обишли су пијацу „Мој салаш“ која се традиционално одржава на платоу испред Спенса и том приликом доделили дипломе произвођачима органске производње који су успешно завршили обуку у организацији Зелене мреже Војводине.
У периоду од 6. до 14. јуна ове године полазници „Школе за органску производњу“, у оквиру пројекта „Основна обука произвођача за органску производњу на територији Града Новог Сада“, коју спроводи Зелена мрежа Војводине под покровитељством Града, били су у прилици да чују предавања највећих стручњака из области органске производње и да се приликом обиласка упознају са многим конкретним примерима и проблемима у органској пољопривреди.

- Ово је још једна акција у низу коју спроводи Градска управа за привреду и Зелена мрежа Војводине, а којом желимо да објаснимо људима значај органске производње. Код нас још увек није општеприхваћена органска производња, али смо кроз анализу тржишта утврдили да постоји потражња за оваквим производима – рекао је члан Градског већа за привреду Марко Наранчић.

Приликом доделе диплома полазницима „Школе за органску производњу“ заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић, нагласио је да је из буџета Града својевремено издвојено 10 милиона динара како би произвођачи органске хране започели рад, честитао им на успешно завршеној едукацији и стеченом знању и додао да ће Град и даље наставити да помаже произвођачима, јер органска храна јесте нешто у шта треба улагати.

Специфичност пијаце "Мој салаш" јесте да на њој грађанима своје пољопривредне - здравствено-безбедне, квалитетне производе, добијене на принципима органске пољопривреде, традиционалне пољопривреде, као и непољопривредне производе продају непосредни произвођачи. Заинтересовани грађани ће имати прилику да посете пијацу сваког четвртка, и то 11. 18. и 25. августа и 1. 8. 15. 22. 29.септембра.

Нови Сад, 14. јул 2011. године