Читај ми

ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ У КАЋУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и чланица Градског већа за комуналне делатности Гордана Пушић обишли су, у присуству председника Скупштине Града Александра Јовановића и директора ЈКП „Водовод и канализација“ Бранка Бјелајца радове на изградњи канализационе мреже у Каћу, где су почели да се решавању проблеми које насеље Каћ има са високим нивоом подземних вода и изливањем септичких јама. У Каћу је изграђен магистрални колектор канализације кроз цело насеље и црпне станице које су ове године спојене са црпном станицом „Север 4“ односно, са новосадском канализационом мрежом.

- Ово је велики пројекат који смо започели у Каћу и најважније је да ће се спајањем магистралног колектора са новосадском канализационом мрежом створити услов да Kаћани добију канализацију чиме ће коначно бити решен деценијски проблем са којим се ови људи суочавају. Такође је значајно то што се овим стичу услови и да се насеље Будисава прикључи на канализациону мрежу у будућности - истакао је градоначелник Павличић и додао да ће се радови на уличној канализационој мрежи у остатку насеља Каћ наставити и следеће године.

Данас су почели радови на градњи уличне канализационе мреже у улицама: Петра Драпшина, Новосадској, Свете Петке, Ослобођења, Милентија Поповића, Владимира Роловића, делу Светосавске од Новосадске до улице Петра Драпшина и делу Светосавске улице од улице Петра Драпшина до улице Здравка Челара, као и делу Улице Младена Стојановића од Вардарске улице према истоку. До краја године биће урађена и улична канализациона мрежа у остатку Светосавске улице и на десној страни Улице Краља Петра Првог од улице Здравка Челара према Будисави тј. до краја насеља Каћ.

Градоначелник је рекао да је у радове који су претходили изградњи канализационе мреже током три године уложено више стотина милиона динара како из градског буџета, тако и из средстава ЈКП „Водовод и канализација“ добијених корекцијом цене воде, а да ће се по завршетку радова на уличној канализационој мрежи градити кућни прикључци који ће мештане Каћа коштати око 300 евра, уз повољност отплате на 20 рата.

Нови Сад, 8. јул 2011. године