Читај ми

АУТОБУСИ НА ЗЕМНИ ГАС У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић у присуству председника Скупштине Града Александра Јовановића и директора ЈГСП „Нови Сад“ Бранислава Богарошког свечано је пустио у рад гасну пунионицу и шест соло аутобуса на гас компанијe „Соларис-бус“.

- Увођењем аутобуса на земни гас квалитет превоза у Новом Саду подигнут је на још виши ниво. Тиме је реализован још један од пројеката Стартегије привредног развоја града, а у томе су учествовали ЈГСП „Нови Сад“, Град Нови Сад, Министарство за капиталне инвестиције и Министарство животне средине, рударства и просторног планирања. Град Нови Сад брине о заштити животне средине и ово је један од начина да поред тога што економично поступамо, улажемо и у екологију. Кроз нижу цену природног гаса у односу на класична течна горива бележе се значајне уштеде, а аутобуси на природан гас су климатизовани и комфорни - рекао је градоначелник Павличић додавши да је њихова посебна предност што имају уграђену платформу која олакшава улазак особа са инвалидитетом и мајки са дечјим колицима.

Широм света, предузећа која имају велики број возних јединица, купују возила на природни гас, а Нови Сад као европски град, овом инвестицијом показује да поштује одлуку Европске уније да 20% од укупног броја возила треба да користи природан гас као погонско гориво до 2020. године.


Нови Сад, 6. јул 2011. године