Читај ми

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА О ДУНАВУ У НЕМАЧКОЈ

Поводом Међународног дана Дунава градоначелник Новог Сада Игор Павличић и Њ.Е. Волфрам Маса амбасадор Савезне Републике Немачке отворили су изложбу фотографија о делу Дунава који протиче кроз Немачку, а у присуству аутора Драгољуба Замуровића.

- Мени је велико задовољство што је ова изложба уприличена у Новом Саду и захваљујем се аутору Дргољубу Замуровићу као и амбасади Немачке. На овим фотографијама виде се сличности између наших средина, а Дунав је река која нас још чвршће повезује. Дунав представља велико богатство и ресурс, и требали би да више водимо рачуна о његовој заштити – истакао је градоначелник Павличић.

Њ.Е. Волфрам Маса изразио је задовољство због фотографија које представљају лепоте Дунава у Немачкој, и нагласио да подунавски градови имају сличне интересе у области туризма за коју је Дунав од виталног значаја.

Аутор фотографија Драгољуб Замуровиће рекао је да је Дунав заволео још у детињству и да му је жеља да изда фотомаонографију која би се бавила Дунавом од извора до ушћа. Изложбу о делу Дунава који протиче кроз Немачку Новосађани ће моћи да погледају до 7. јула 2011. године.

Нови Сад, 29. јун 2011. године