Читај ми

ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ НОВОГ САДА

Градоначелник Игор Павличић организовао је традиционални свечани пријем за ученике основних и средњих школа из Новог Сада који су освојили награде и признања на републичким такмичењима. У циљу стимулисања талентованих ученика Град Нови Сад од 1995. године новчано награђује ученике који су на републичким такмичењима и смотрама освојили прво, друго или треће место, а као посебан вид признања, градоначелник Новог Сада по вишегодишњој традицији прима награђене ученике и њихове менторе на Видовдан.
 

- Сваке године се трудимо да на симболичан начин укажемо друштву на младе људе који вредним радом остварују завидне резултате. Ви сте напорним радом заслужили највиша признања којима сте демонстрирали своје знање, талент и креативност. Млади, успешни ученици су они који уливају наду да нас чека боља будућност. Надам се да ће се у будућности препознавати и награђивати квалитет и праве вредности, и да ћете управо ви бити на најодговорнијим местима у друштву - истакао је градоначелник Павличић и честитао ученицима на изузетном успеху који су остварили пожелевши им да и наредних година наставе да нижу успехе.
 

Дружењу са градоначелником у свечаним салонима Официрског павиљона на Петроварадинској тврђави присуствовало је око 500 награђених ученика основних и средњих школа, као и њихови ментори, а подељене су им и мајице са грбом града и слоганом 'Понос града Новог Сада'. На пријему је уприличен и пригодан музички програм у оквиру којег је наступио хор гимназије Јован Јовановић Змај.
 

Нови Сад, 28. јун 2011. године