Читај ми

НАСТАВАК АКЦИЈЕ ВЕЛИКО СПРЕМАЊЕ СРБИЈЕ У НОВОМ САДУ

Град Нови Сад наставио је реализацију акције „Велико спремање Србије“ на територији града, а тим поводом организоване су разне активности на чишћењу Приморске улице од Сентандрејског пута према делу улице који се простире у индустријској зони. Уклоњено је 30 стабала, кошене су неуређене зелене површине, сакупљане покошена трава и расути отпаци, уклањан грађевинси шут, пет амбалажа и мешови биоразградиви отпад поред канала, а чишћене су и површине на долми уз канал у делу између два моста.

- Након великог успеха који је акција Велико спремање Србије доживела у Новом Саду, и по завршетку акције настављамо са уређењем нашег града. Уклањањем сувих стабала која угрожавају живот грађана, као и орезивањем грана дуж саобраћајница, кошењем коровског биља и уклањањем нагомиланог смећа у овом делу Града који представља и индустријску зону, доприносимо лепшем изгледу околине и безбеднијем животу грађана - рекла је начелница Градске управе за комуналне послове Лидија Томаш и поздравила велики одзив волонтера и предузећа која су тог дана уступила своју механизацију.

За реализацију наведених радова ангажовано је око 100 волонтера, као и Месне заједнице Слана бара, Клиса и Видовданско насеље, а своју механизацију уступила су предузећа АД „Неопланта“ , Доо „Циклонизација“, Koteks Viscofan, ЈКП „Пут“, ЈКП „Чистоћа“, ЈКП „Лисје“ и ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад.

Подсећамо да је Нови Сад имао изузетну успешну акцију 4. јуна када је уклоњено 988.780 кг отпада, очишћено је 400.000 m², уклоњено је 20.888 m³ дивљих депонија, покошено је 302.864 m² коровских површина и самоникле вегетације, измуљено је 330 m канала, разастирање депонија је извршено на површини од 29.367 m², уклоњени су и многобројни графити. Тада је спремању Новог Сада допринело 12.500 људи, волонтера и запослених у јавним предузећима, јавно комуналним предузећима, установама културе, спортским удружењима, приватним компанијама, удружењима грађана, у школама и вртићима предшколске установе Радосно детињство, као и у Месним заједницама.

Нови Сад, 25. јун 2011. године