Читај ми

ПРОЈЕКАТ "ПРВИ КОРАК ЗА МОЈЕ ДЕТЕ - СЛЕДЕЋИ ЗА СВЕ ЉУДЕ НА СВЕТУ"

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић присуствовао је завршном догађају у оквиру пројекта "Први корак за моје дете - следећи за све људе на свету" који реализује Центар "Живети усправно". Циљ пројекта је јачање капацитета родитеља деце са инвалидитетом за активно учешће у процесу инклузије и препознавање своје улоге у примени закона о основама система образовања и васпитања.

-Нови Сад активно учествује у процесу инклузије и препознаје своју улогу и важност у примени закона о основама система образовања и васпитања. Имамо врло добре резултате када је реч о укључивању деце са инвалидитетом у колективе, а учитељице које су прошле неопходну обуку и добиле лиценце такође су се добро показале - истакао је Милан Ђукић.

У обуци у оквиру пројекта Први корак за моје дете - следећи за све људе на свету учествовало је 32 родитеља, 25 мајке и 7 очева. Захваљујући пројекту преко десеторо деце уписало је редовне вртиће, а представници Центра „Живети усправно" учествују у инклузивним тимовима у пет школа.

Нови Сад, 16. јун 2011. године