Читај ми

ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА У ШАНГАЈУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са чланом Градског већа за здравство проф. др Александром Кираљем и директором Дома Здравља Нови Сад др Животом Лазаревићем отвориo je дограђени објекат Дома здравља у насељу Шангај.

- Мени је заиста велико задовољство што данас отварамо нов објекат Дома здравља у насељу Шангај. Стално поредимо приградска насеља и Град, и у овом случају можемо рећи да је у Шангају квалитет здравствене заштите на заиста високом нивоу. Оно што је свакако важна новина је то што од сада грађни неће морати да иду у Нови Сад да би користили услуге лабораторије, већ ће све анализе моћи да обаве у овом новом објекту – нагласио је градоначелник Игор Павличић и додао да ће Град наставити да води рачуна о равномерном развоју свих делова Новог Сада.

Др Живота Лазаревић захвалио је Граду на великој подршци посебно када је реч о реконструкцији и доградњи објеката у Сремској Каменици и Шангају, оценивши да су то инвестиције у здравље грађана који живе у тим насељима.

Према речима председника савета МЗ Шангај Беле Курине у новом објекту услови за лечење су драстично побољшани, а Шангајцима ће много значити отварање службе лабораторије.

Поред старог објекта површине 154 m², у којем су смештене службе стоматологије и лабораторије, у новом објекту површине 240 м² функционишу општа медицина и педијатрија. Вредност радова на изградњи новог објекта у насељу Шангај је око 14 милиона динара.

Нови Сад, 15. јун 2011. године