Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ СУНЧАНОГ КЕЈА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заједно са директором ЈП Завод за изградњу града Бориславом Новаковићем и директором ЈКП Пут Предрагом Радмиловићем обишао је радове на уређењу Сунчаног кеја који се изводе на деоници од Булевара цара Лазара до Морнарице у укупној дужини од око 2680 метара. Завршетком овог великог посла, Новосађани ће добити око 5 километара уређеног шеталишта поред Дунава, јер ће и на Сунчаном кеју бити изграђена нова пешачка стаза, широка 5 метара, као и бициклистичка и трим стаза, широке 2 метра, а биће постављено и ново јавно осветљење, као и нови урбани мобилијар.

- Велико ми је задовољство што ћемо уредити и овај део кеја, јер се показало да су разноврсни садржаји на овом шеталишту заиста нешто што је Новом Саду било потребно. Динамика радова добро напредује, а план је да се најпре заврши део код улаза у Штранд, до 15., 20. јуна, како би Новосађани несметано могли да дођу на купалиште. Важно је истаћи да планирамо да, у сарадњи са ЈВП Воде Војводине, посадимо око 500 садница дрвећа на круни насипа, што ће допринети још лепшем изгледу кеја. Радови на уређењу кеја само су почетак великих инвестијција које ће у наредном периоду бити реализоване, а за које ће бити издвојено 8 милијарди динара – нагласио је градоначелник Павличић.

Према најавама директора ЈП Завод за изградњу града радови на Сомборском булевару, Сентандрејском путу, у улици Бранка Бајића као и у Мажуранићевој улици у Петроварадину требало би да почну средином јула, док су радови на четвртој деоници Булевара Европе планирани за август.

У оквиру инвестиције уређења сунчаног кеја, вредне око 250.000.000 динара, а на основу Главног пројекта пешачке и бициклистичке стазе, на окретници Фрушкогорске улице код Штранда, прво ће бити завршени радови на комплетирању пешачке и бициклистичке стазе на овој окретници. Извођач радова је ЈКП Пут, а комплетан посао требало би да буде завршен почетком септембра.

Нови Сад, 3. јун 2011. године