Читај ми

НОВА ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА НА НОВОМ НАСЕЉУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић уручиo је кључеве нових просторија, које је Град обезбедио Полицијској управи Нови Сад, потпредседнику Владе Републике Србије и министру полиције Ивици Дачићу.

Том приликом министар Дачић захвалио се градским властима у Новом Саду на разумевању и због донација које су додељене Министарству унутрашњих послова, а које ће, како је нагласио, пре свега бити искориштене за повећање ефикасности рада полиције.

- Нашим интерним одлукама и систематизацијом ће овај део полицијске управе Новог Сада бити стављен у функцију, а то ће у будућности предвидети и отварање нових радних места имајући у виду да је цела наша полицијска управа Новог Сада попуњена. Ово су нови задаци за полицију и сматрам да је овај потез апсолутно оправдан, користан и у интересу је грађана који овде живе и гравитирају ка Новом Саду – истакао је министар Ивица Дачић.

Градоначеник је такође изразио задовољство због обезбеђивања простора за полицијску станицу на Сателиту и Новом насељу и нагласио да Град и МУП имају изузетну сарадњу већ три године и да су све проблеме решавали заједнички без обзира на то ко је директно надлежан за њих.

-До сада смо донирали опрему за Полицију, обезбедили шалетр салу, а ево данас после три године решавамо проблем полицијске станице у овом делу града , што је изузетно значајно за Град који је дуплирао број становника за последњих 15 до 20 година. Изашли смо у сусрет захтевима грађана и захтевима Полиције, чиме ћемо, надам се, створити бољу безбедносну слику Новог Сада – рекао је градоначелник Павличић.

На површини од 552м2 биће смештена полицијска станица, а досадашњи корисник тог простора Апотекарска установа задржала је површину од 60м2 за апотеку.

Нови Сад, 13. мај 2011. године