Читај ми

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је манифестацији „Кретањем до здравља“ поводом обележавања Међународног дана физичке активности. Том приликом, Завод за здравствену заштиту студената, у партнерству са Факултетом за спорт и физичко васпитање, веслачким, бициклистичким и другим спортским клубовима промовисаo je разним садржајима физичку активност и здраве стилове живота.

- Драго ми је што је на данашњи дан приметан велики одзив младих који су дошли да изаберу најбољу активост за себе, као и оних који су се потрудили да на занимљив начин предоче спортове и видове рекреације младим Новосађанима. Људи се у данашње време све мање баве спортским активностима које су основ за здрав живот, а Град ће увек подржавати овакве акције којима се превенирају многе болести. Свакако мора више да се ради на томе да се млади људи који не вежбају, анимирају да се баве физичком активношћу и да, како и мото акције поручује, кретањем дођу до здравља. – рекао је проф. др Александар Кираљ.

Учесници манифестације су дали велики допринос информисаности студената о значају физичке активности и примене здравих стилова живота на квалитет здравља, а едукативни део програма обогатиле су разне програмске активности у којима су учествовали Факултет спорта и физичког васпитања, затим Факултет за спорт и туризам, фитнес клубови, као и многи други спортски и рекреативни клубови.

Поводом 10. маја - Међународног дана физичке активности, члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ отворио је и манифестацију „Вежбом до здравља“ коју је организовао Институт за јавно здравље Војводине у сарадњи са Заводом за здравствену заштиту студената, а под покровитељством Градске управе за здравство.

Манифестација је одржана на централном платоу купалишта Штранд од 18,00 до 20,00 часова, а садржала се из јавног часа физичке активности уз учешће деце из вртића, ученика из основних и средњих школа и грађанства. На манифестацији су спортски и рекреативни клубови и удружења представили програме и активности и демонстрирали спортске/рекреативне вештине за све старосне групе.
 

Нови Сад, 10. мај 2011. године