Читај ми

ТУРИСТИЧКО-ЕДУКАТИВНА ШЕТЊА "ЈА УПОЗНАЈЕМ НОВИ САД"

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић и директор Туристичке организације Новог Сада Бранко Рондовић придружили су се ђацима основних школа "Душко Радовић" са Клисе, "Вељко Влаховић" из Шангаја и "Свети Сава" из Руменке, који су уз стручну помоћ лиценцираних водича, а у оквиру пројекта "Ја упознајем Нови Сад" обишли најбитније знаменитости Новог Сада.

- Намера је да се наши најмлађи суграђани упознају са знаменитостима нашег града и сазнају што више о граду у којем живе и његовој историји - истакао је члан Већа за образовање Милан Ђукић и додао да су деца наши најмлађи амбасадори који своје другаре из других градова после ове едукативне шетње могу да упознају са лепотама свога града.

Покровитељи пројекта "Ја упознајем Нови Сад" су Градска управа за образовање и Туристичка организација Новог Сада, а идејни творац "Coolist" фонд.

- Свако дете добија своју прву мапу Града и данас ће се упознати са старим језгром и културним споменицима Новог Сада. Такође смо им обезбедили неопходну литературу из које ће се спремати за школско такмичење из познавања нашег града - рекао је директор Туристичке организације Новог Сада Бранко Рондовић

Овај пројекат започет је у септембру 2009. године, а у акцију "Ја упознајем Нови Сад" до сада је било укључено око 4.000 малишана Предшколске установе Радосно детињство и око 500 деце првих разреда основних школа.

Нови Сад, 10. мај 2011. године