Читај ми

ФИЛМ О ПРОБЛЕМУ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА 'СЕСТРЕ' ПРЕМИЈЕРНО ПРИКАЗАН У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је премијери филма о проблему трговине људима 'Сестре' којим Република Србија подржава светску превентивну кампању Уједињених Нација у борби против трговине људима под називом 'Blue Heаrt Agаinst Humаn Trаfficking'.

- Тема која нас је вечерас окупила заиста заслужује да јој се држава најозбиљније посвети. Трговина људима, и други начини угрожавања људског живота немају места у савременом, социјално освешћеном и законски уређеном друштву базираном на владавини људских права. Нажалост такве појаве и даље су присутне, и на нама је да се свим расположивим средствима против њих боримо. Подизање свести и упознавње јавности са том проблематиком је незаобилазан и важан део решавања самог проблема – рекао је градоначелник Павличић.

Редитељ филма 'Сестре' је Владимир Паскаљевић, а сценаристи Милена Марковић и Бојана Маљевић, која је и продуцент филма. Премијери су такође присуствовали представници покрајинске власти, правосуђа, полиције, Црвеног крста, центра за социјални рад као и представници тима који је реализовао филм.

-Играна форма омогућава да сазнамо кроз шта пролази жртва трговине људима. Трговина људима је најгрубље кршење људских права- истакла је Бојана Маљевић и додала да је филм "Сестре" реализован уз помоћ Владе Републике Србије и донације Европске Уније.

Нови Сад, 9. мај 2011. године