Читај ми

Почела планинарска авантура кроз Фрушку гору

Након наступа КУД Светозар Марковић, градоначелник Новог Сада Игор Павличић означиo је старт 34. Планинарског маратона на Фрушкој гори који ће бити одржан током викенда, а своје психофизичке способности дошло је да провери неколико хиљада учесника.

- Велико ми је задовољство што могу да означим почетак традиционалног Планинарског маратона на Фрушкој гори, а посебно ме радује што ћу и сам узети учешће у овој шетњи кроз проироду. Лепо је видети оволико људи који су дошли да проведу време у оази природних лепота нашег поднебља, и ја се надам да ће сваке године бити све више учесника. Међутим веома је важно да здрав живот, који подразумева боравак на свежем ваздуху и физичку активност, постане наша свакодневица. Град се труди да на различите начине промовише позитивне друштвене вредности и због тога ћемо увек са задовољством подржати одржавање планинарског маратона – истакао је градоначелник Павличић.

Како је раније најављено на конференцији за новинаре у Градској кући ученици основних и средњих школа који пређу једну од стаза маратона, уз оверену планинарску књижицу и ђачку књижицу могу да се јаве у биоскоп Арена и добију бесплатне карате за једну од пројекција у понедељак, уторак, среду и четвртак.

Више хиљада људи одабрало је према својим способностима неку од 17 маркираних стаза маратона, а међу пет стаза које су први пут отвoрене су мини приправнички маратон у дужини од 10,528 км и ултра плус маратон од 111,151 км.
Као и сваке године планинарско друштво 'Железничар' свим учесницима маратона обезбедило је бесплатан ручак, вечеру, чај, као и пријавни лист, контролну књижицу и дипломе.

Нови Сад, 7. мај 2011. године