Читај ми

РАДОВИ НА САНАЦИЈИ ПУТЕВА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обиишао је данас радове на асфалтирању делова улица Јурија Гагарина и Чајничке у Сремској Каменици. У претходном периоду у циљу побољшања саобраћајне инфраструктуре туцаником је насуто 1324 метра квадратна саобраћајне површине у улицама Јурија Гагарина, Чајничкој и Пударској у Сремској Каменици, а најпре ће бити асфалтиране најкритичније деонице пута ради постизања веће безбедности учесника у саобраћају.

- Обилазећи овај део града и разговарајући са људима о томе како можемо да им помогнемо договорили смо се да, осим тога што смо насули туцаник, асфалтирамо најкритичније деонице пута. Од 14. марта до данас урађено је 56 километара туцаничких путева, а од 2008. године 179 километара, што је дупло више у односу на период од 2004. до 2008. Са тим активностима ћемо и наставити, јер је реч о решавању елементарних проблема. Овим људима недостају и расвета и канализација, и трудимо се да решавамо једно по једно – истакао је градоначелник Павличић.

У улицама Јурија Гагарина и Чајничкој биће асфалтирано 400 метара дужних пута, а од почетка грађевинске сезоне за санацију саобраћајних површина на територији Новог Сада издвојено је око 53 милиона динара. Радови се изводе на основу изражених потреба месних заједница у Новом Саду, а подразумевају поправку коловоза и тротоара, реконструкцију паркинга као и дворишних стаза.

Нови Сад, 21. април 2011. године