Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ "ВЕЖБАЊЕМ ДО БОЉЕГ ЗДРАВЉА - БУДИ ФИТ"

Члан Градског већа за спорти и омладину Александар Кравић присуствовао је конференцији за новинаре поводом почетка реализације пројекта "Вежбањем до бољег здравља - буди фит" који се реализује с циљем да се грађанима Новог Сада понуди потпуно бесплатан програм вежбања у периоду од три месеца у више спортских објеката у Новом Саду.

-Град Нови Сад је препознао значај рекреативног бављењена спортом тако да ће реализацијом овог пројекта нашим сурађанима бити омогућено да се на седам различитих локација у граду укључе у спортско рекреативне активности - рекао је том приликом Александар Кравић. Он је такође нагласио да у оквиру поментуог пројекта започиње реализација програма "ПОЖУРИ ПОЛАКО" који је намењен младима Новог Сада, између 14 и 30 година, а у оквиру којег ће моћи да се баве разноврсним активностима.

Пројекат "ВЕЖБАЊЕМ ДО БОЉЕГ ЗДРАВЉА - БУДИ ФИТ реализује Градска управа за спорт и омладину у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, Факултетом спорта и физичког васпитања, Домом здравља Нови Сад, Спортским савезом Војводине и месним заједницама Града Новог Сада.

Покрајински секретар за спорт и омладину Модест Дулић рекао је да је улагање у спорт, а самим тим и рекреацију, од изузетног значаја у савременом друштву а у циљу промоције здравог стила живота и превенције болести како међу младима, тако и међу старијим људима.

Нови Сад, 1. април 2011. године