Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ ОЛЕГА НАСОВА

Пре дванаест година, 1. априла, у рушењу Варадинског моста бомбама НАТО авијације погинуо је Новосађанин Олег Насов, који је тада имао 29 година. Поводом годишњице овог трагичног догађаја, код спомен обележја страдалом Насову цвеће су положили заменик градоначелника мр Зоран Мандић и председник скупштине Града Новог Сада Александар Јовановић.

- Пре дванаест година изгубљен је један млади живот, али и многи други којих треба да се сетимо на овом месту. Ти догађаји црним словима обележени су у новијој историји нашег града и наше земље. Мостове смо изградили, али животе никада не можемо да повратимо - истакао је заменик градоначелника мр Зоран Мандић и додао да се тако нешто никада не сме поновити, односно да се мора водити политика мира зарад безбедне будућности.

Поред Олега Насова који је страдао на Варадинском мосту, током 78 дана бомбардовања наше земље погинуло је око 2.000, а рањено више од 12.500 грађана. Два дана после бомбардовања Варадинског моста, Новосађани су остали и без Моста слободе, а 26. априла срушен је и Жежељев мост.

Нови Сад, 1. април 2011. године