Читај ми

ПОТПИСАН УГОВОР О СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ВОЈВОЂАНСКИХ ОПШТИНА И НАФТНЕ ИНДУСТРИЈЕ СРБИЈЕ

Председник владе Аутономне Покрајине Војводине др Бојан Пајтић потписао је данас Уговор о социјално-економској сарадњи са директором НИС а.д. Кирилом Кравченком.
Уговором се компанија НИС а.д. обавезала да ће у износу од 82.000.000,00 динара помоћи решавању приоритетних проблема које шест локалних војвођанских заједница предложе.
Први Уговор са НИС-ом а.д. од локалних заједница потписао је у име Града Новог Сада заменик градоначелника мр Зоран Мандић.

- Овим уговором наш град добија 24.000.000,00 динара и ово је велика ствар за нас. Добијеним средствима првенствено ћемо помоћи развој спорта и спортских клубова у нашем граду, али и културе - рекао је заменик градоначелника мр Зоран Мандић.

Поред Града Новог Сада уговор о социјално-економској сарадњи са компанијом НИС а.д. потписали су и представници Панчева, Зрењанина, Кикинде, Новoг Бечеја и Кањиже.

- 82 милиона динара биће уложено у све оно што локалне самоуправе сматрају приоритетима. Ја бих волео када би још неке компаније, првенствено домаће, кренуле овим путем, јер то би засигурно побољшало стање у локалним самоуправама - истакао је др Бојан Пајтић.

Споразум са компанијом НИС а.д. Град Нови Сад потписао је и прошле године чиме је ова компанија у 2010. години донирала 28.500.000,00 динара.

Нови Сад, 22.март 2011. године