Читај ми

НИШКИ ХЕРОЈ У НОВОСАДСКОЈ ЕВРОПИ

Храбрoст Јована Стојановића из Ниша који је пре месец дана покушао да спасе Бењамина Шабановића, који се давио у реци, Нови Сад је наградио „Великом петицом“, признањем фестивала „Baby exit“. Дечаку из Ниша домаћин је био заменик градоначелника Новог Сада др Саша Игић.

У разговору с домаћином Јован је рекао да би, без обзира на велики ризик, опет исто урадио и скочио да помогне малом дечаку.
- „Имао сам и страх али и велику жељу да му помогнем, и самопоуздање да то могу и да урадим, међутим вода је била прејака“ – казао је Јован и додао да му је драго што му је Нови Сад на овакав начин указао част.

Заменик градоначелника Игић нагласио је да је Јован пример правих вредности које заступа Град Нови Сад, напомињући да породица треба да буде стуб друштва у којем људи помажу једни другима и поштују љубав и пријатељство.
- „Јован је добио признање „Велика петица“, мада је својим херојским делом заслужио чисту десетку – додао је заменик градоначелника др саша Игић

Овом храбром младићу, који је тренирајући ватерполо, постао добар пливач, другови Никола и Богдан помогли су да изађе из брзе воде и тако спречили да се Јован удави. Они су такође позвани у Нови Сад заједно са Јованом, али због обавеза нису успели да дођу.

Нови Сад, 30. мај 2010. године