Читај ми

НАСТАВЉА СЕ НЕГОВАЊЕ ДОБРИХ ОДНОСА ГРАДОВА ПОБРАТИМА

Члан Градског већа за културу  Вања Вученовић и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су у Градској кући шефа Комитета за међурегионалну и спољно-економску сарадњу града побратима Нижњег Новгорода Елену Мишину.

Представници Града Новог Сада истакли су да је у последње три године успешно активирана сарадња ова два града побратима, као и то да ће у првој половини јуна делегација Новог Сада присуствовати обележавању Дана града Нижњег Новгорода и обележавању десет година побратимства са Новим Садом.

Током састанка обе стране су се сагласиле да ће се успешна десетогодишња сарадња Новог Сада и Нижњег Новгорода наставити, а у прилог томе иде и данашње потписивање Споразума о сарадњи између Гимназије „Јован Јовановић Змај“ и Универзитета Лобачевски из Нижњег Новгорода. Такође је истакнута развијена сарадња између нижњеновгородских школа и школа у Новом Саду, али и новосадског Универзитета и Универзитета Лобачевски.

Шеф Комитета за међурегионалну и спољно-економску сарадњу града Нижњег Новгорода Елена Мишина се између осталог захвалила Граду Новом Саду на књигама које је Град послао Српском центру на поменутом Универзитету у том руском граду. Она је такође истакла да Нижњи Новгород има 12 градова побратима, али да са Новим Садом гаји најбоље односе на пољу културе и образовања, као и то да ће обележање значајног јубилеја братимљења са Новим Садом још  јаче учврстити везе између два града.

Нови Сад, 30. мај 2016. године