Читај ми

НАСЕЉЕ РУМЕНКА ДОБИЈА БИЦИКЛИСТИЧКУ СТАЗУ И НОВИ АСФАЛТ

Градоначелник Милан Ђурић заједно је са сарадницима обишао насеље Руменка, где се изводе радови на асфалтирању Улице Војводе Путника, од Баштенске до Улице Данила Киша, у дужини 210 м за шта је издвојено око 3 милиона динара, као и новоизграђену бициклистичку стазу која представља обилазницу међународне ЕуроВело 6 руте.

- Град Нови Сад улаже равномерно у сва насеља и сходно томе је у Руменку уложено преко милијарду динара у последњих дванаест година, док је у 2024. години опредељено  293 милиона динара. У том насељу је у току 2023. године асфалтирано 13 улица у дужини од око 3 км, поправљани су туцанички застори и оштећења на коловозу, као и саобраћајна сигнализација, у шта је уложено 39 милиона динара. За 2024. годину планирано је асфалтирање још 8 улица укупне дужине преко 2 км са предвиђеним средствима од 27 милиона. Окончана је прва фаза изградње бициклистичке стазе на рути Нови Сад - Руменка - Ирмово - Кисач - Ченеј, а то је деоница од Новог Сада до моста на каналу ДТД ка Ирмову у дужини од 9,6 км. Радови су потпуно завршени у дужини од 9,4 км, а остало је још око 200 м, што ће бити завршено након окончања радова у оквиру изградње железничког моста преко канала. Вредност тих радова је 226 милиона динара. У наредном периоду очекује нас друга фаза изградње бициклистичке стазе, на деоници од канала ДТД, преко Ирмова и Кисача, до Ченеја, у дужини од 10,6 км за коју је у току израда техничке документације - рекао је градоначелник Ђурић.

Током посете приградском насељу Руменка, градоначелник је са сарадницима обишао породицу Мишковић која има радионицу за израду народних ношњи „Ситан вез МС“, једну од три такве врсте у Србији и која сарађује са културно-уметничким друштвима из целог света.

Нови Сад, 29. март 2024. године