Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ КЛИНИКЕ ЗА ИНТЕРНЕ БОЛЕСТИ КЦВ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић посетила је Нови Сад поводом обиласка радова на реконструкцији Клинике за интерне болести Клиничког центра Војводине. Обиласку су присуствовали и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, министар здравља Златибор Лончар, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић, директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и директорка Регионалног представништва Европске инвестиционе банке Дубравка Негре.

Реконструкција обухвата зграду површине 5 384 м2 у којој су смештене клинике за нефрологију и клиничку имунологију, гастроентерологију и хепатологију, хематологију и клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма. Радови вредности 547,5 милиона динара који ће бити окончани до краја године, обезбеђени су од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

Председница Владе Србије Ана Брнабић је истакла да је здравствени систем Републике Србије доживео огромне позитивне промене и да је земља зато спремно дочекала кризу изазвану вирусом Ковид 19.

- Милијарда евра у здравство је пројекат који је покренуо председник Вучић и тај пројекат нам је помогао да у овој кризи имамо најмању смртност у Европи и свету - нагласила је Брнабићева и додала да очекује почетак изградње блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је током обиласка истакао, да велики допринос у лечењу пацијената од Ковида 19, поред рада, труда и пожртвованости медицинских радника, свакако има и савесно и одговорно улагање у инфраструктуру здравственог сектора.

- Веома је значајно што смо континуирано улагали у здравство на свим нивоима, од државног до локалног, и тиме омогућили да спремнији дочекамо пошаст која нас је све снашла. Држава, Покрајина и Град су стратешки улагали у здравство и пре пандемије Kовида 19, јер је то важно за грађане и нашу будућност, а наставићемо синхронизовано да радимо и да улажемо, како бисмо олакшали живот пацијентима и побољшали услове за рад запосленима – рекао је градоначeлник Милош Вучевић. 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да је од јуна 2016. године до данас Покрајинска влада уложила 7,7 милијарди динара за ревитализацију здравственог система АП Војводине. Директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић рекла је да клинике на којима трају радови имају огроман значај, а да је тренутно у КЦВ у току реконструкција седам клиника, као и Клинике за гинекологију и акушерство.

Нови Сад, 21. мај 2020. године